hu en
GRAN PAPIR - Tesco - Mondi együttműködés
Körforgásos gazdaság: A Tesco Central Europe csomagolási papírhulladékából a Mondi Stéti üzemében EcoVantage vegyes bázisú kraftpapír készül, a GRAN PAPÍR Kft. ebből a papír-alapanyagból szállítja a papírtáskákat a Tesco Central Europe részére

A GRAN PAPIR Kft. megalakulása óta a Mondi csomagolópapírjainak kizárólagos magyarországi forgalmazója. Nagy örömünkre szolgál, hogy aktív résztvevői lehetünk a Mondi körforgásos gazdasági mintaprojektjének, mely során a kereskedelemben keletkező papírhulladék célzottan gyűjtésre kerül, abból kraftpapír készül, ami eladótéri papírtáskák alapanyaga lesz.

 

A mintaprojektbe a Tesco Central Europe került bevonásra. A Tesco magyar, lengyel, cseh és szlovák üzleteiben használt papírtáskákat 2020 óta a GRAN PAPÍR Kft. szállítja, a táskák alapanyaga a projekt során a Mondi EcoVantage kraftpapírjával került kiváltásra. A Csehországban készülő EcoVantage kraftpapír újrahasznosított részének pedig a Tesco Central Europe által visszagyűjtött csomagolási hulladék az alapanyaga. Így valósul meg a körfolyamat, a Tesco Central Europe papírhulladékából a Mondi és a GRAN PAPÍR közreműködésével környezetbarát termékként kerül vissza a Tescohoz.

 

Bővebb információ a témában:

 

A Mondi sajtóközleménye (angol nyelven)

A transpack.hu cikke

A hírben érintett termékeink:

100% cellulóz csomagolópapírok

Vegyes alapú csomagolópapírok

Környezetbarát, lebomló papírtáskák